Wie gebruikt coworking ruimtes?

Vraag nu je gratis proefdag aan.

Blog delen

Coworking is niet alleen het huren van een bureautje in een gemeenschappelijke ruimte. Het heeft alles te maken met de community en de mensen die je er ontmoet. Er wordt kennis gedeeld, ervaringen uitgewisseld. Ook worden er projecten samen uitgevoerd. Het is een bron van inspiratie en discipline. Maar wie komt er bijvoorbeeld allemaal in aanmerking om een coworking ruimte in te huren?

1. Start-up bedrijven

Ben jij een snelgroeiend bedrijf die een uitvoerbaar businessmodel aan het ontwikkelen is. Dan is het zeker een goed idee om aan coworking te denken. Niet alleen vinden startups coworking ruimtes een meer betaalbare optie dan een traditioneel kantoor te huren, maar veel oprichters vinden het ook waardevol om een eigen startup kantoorruimte te hebben. Op deze manier kunnen ze andere bedrijven, getalenteerde freelancers, en klanten ontmoeten.

2. Kleine bedrijven

In veel opzichten zijn coworking spaces gemaakt voor kleine bedrijven. In de opstartfase kunnen flexibiliteit en betaalbare voorzieningen van onschatbare waarde zijn voor de productiviteit.

3. Freelancers

Degenen die tijd doorbrengen in coworking ruimtes melden consequent een toename van hun productiviteit. Het biedt ook financiële voordelen aan en het is positief om te netwerken en mensen te leren kennen. Het zorgt immers ook voor een bedrijfsgroei. Als freelancer of start-up bind je je misschien niet graag voor een lange periode aan een kantoor of bureau. Je kan een plaats huren van dag tot dag of meteen een kantoor voor een jaar ter beschikking hebben, net zoals je je eigen werktijden kan kiezen en je eigen schema bepaalt.

4. Werknemers

Ook voor werknemers zijn er een heel wat voordelen. Met coworking word je in de eerste plaats voortdurend omringd door mensen met dezelfde ingesteldheid als jezelf. En er is de mogelijkheid om structuur in je werk te brengen. Coworking staat gelijk aan flexibiliteit en hangt af van jouw agenda.

5. Corporate bedrijven

Corporate bedrijven kunnen via een overkoepelend netwerk een abonnement aanschaffen voor hun werknemers zodat zij zelf kunnen kiezen welke coworking space voor hun het interessants is. Afhankelijk van de agenda en tijdsbesteding kunnen ze uit het netwerk een coworking spaces hun bureau reserveren.

6. Remote werkers

Coworking ruimtes zijn één van de beste alternatieven voor thuiswerken. Het is ook een goede manier om een gevoel van routine en stabiliteit te behouden als u op afstand werkt.  

Anderzijds zijn de ruimtes ook inspirerende om je creativiteit zijn gang te laten gaan dan een traditioneel kantoor.

7. Commuters

Coworking ruimtes zorgen ervoor dat het woon-werkverkeer verminderd wordt of volledig verdwijnt door dichter bij huis te werken. Hoewel coworking het meest voorkomt in grote steden probeert PLACE2WORK het aanbod uit te breiden in de kleinere steden & gemeenten.

Meer blogs

Is een kantoor huren interessant bij een start-up?

Heb jij een idee waarom start-ups een kantoor nodig hebben?
Als een start-up bedrijf is het begrijpelijk dat je kosten wilt besparen. Maar toch zijn sommige investeringen van belang. Denk bijvoorbeeld aan een werkruimte waar je een groepsgevoel creëert en jouw netwerk kan uitbreiden.

LEES VERDER »

De 5 voordelen van coworking

Thuiswerken is niet voor iedereen weggelegd. Weinig concentratie, geen hoge productiviteit, geen energie, allemaal super herkenbaar. Het grootste voordeel van coworking ten opzichte van thuiswerken is dat je jouw werktijd optimaal benut. Je maakt namelijk deel uit van een groep ondernemers, met elk zijn/haar vakgebied. Zo creëer je ook een breder netwerk. Andere ondernemers kunnen je adviseren over jouw product. Coworking leidt tot bewezen betere resultaten dan thuiswerken.

LEES VERDER »