De 5 voordelen van coworking

Vraag nu je gratis proefdag aan.

Blog delen

Thuiswerken is niet voor iedereen weggelegd. Weinig concentratie, geen hoge productiviteit, geen energie, allemaal super herkenbaar. Het grootste voordeel van coworking ten opzichte van thuiswerken is dat je jouw werktijd optimaal benut. Je maakt namelijk deel uit van een groep ondernemers, met elk zijn/haar vakgebied. Zo creëer je ook een breder netwerk. Andere ondernemers kunnen je adviseren over jouw product. Coworking leidt tot bewezen betere resultaten dan thuiswerken.

Wij lijsten voor jou alvast 5 voordelen op van coworking:

1. Goedkoper dan een eigen pand

Een eigen ruimte huren en inrichten zal je veel meer kosten, denk maar eens aan de meubilair die je ook koopt. Met coworking kan je een ruimte gebruiken die je slechts huurt wanneer jij het nodig hebt. En alle voorzieningen zullen er al zijn, vergeet de kosten van nutsbedrijven. Geniet van

2. Je werkt productiever

Mensen die in gedeelde ruimtes werken zijn productiever. Andere mensen rondom jou aan het werk zien geeft een positieve invloed op je eigen werk en motivatie. Denk maar eens aan hoe moeilijk telewerken kan zijn wanneer je afleiding hebt en mensen rondom je ziet die niet aan het werken zijn. Dat is een stuk lastiger, toch?

3. Je bent nooit eenzaam

Wanneer je alleen werkt heb je de mogelijkheid niet om even een babbeltje te slaan, een koffietje te halen, je werk te bespreken,.. Tijdens de lunch is het veel fijner om met iemand te zijn en je gedachten mee te delen over je dag. Door op kantoor te werken heb je de mogelijkheid om je volledig te focussen en vanaf je thuis bent jouw werk achter je te laten. Je hebt een productieve werkdag achter de rug en contact gehad met veel mensen. Dan is het nu tijd om thuis uit te rusten en te genieten!

4. Netwerken

Bij coworking leer je mensen uit verschillende sectoren kennen. Zo ontdek je nieuwe mogelijkheden en ideeën voor jouw zaak. Er wordt een spiegel gehouden voor jouw werk en je hoort verschillende meningen. Wie weet maak je er vrienden voor het leven of leer je uw partner daar wel kennen.

5. Alles hangt af van jouw agenda!

Bij coworking ben je super flexibel, via een badge kan je altijd binnen geraken wanneer je eventjes tijd nodig hebt om te werken, zelfs in het weekend. De mogelijkheid is er om per dag/week/ maand of zelfs jaar te huren. Het hangt namelijk allemaal af van jouw agenda.

Meer blogs

Is een kantoor huren interessant bij een start-up?

Heb jij een idee waarom start-ups een kantoor nodig hebben?
Als een start-up bedrijf is het begrijpelijk dat je kosten wilt besparen. Maar toch zijn sommige investeringen van belang. Denk bijvoorbeeld aan een werkruimte waar je een groepsgevoel creëert en jouw netwerk kan uitbreiden.

LEES VERDER »

Wie gebruikt coworking ruimtes?

Coworking is niet alleen het huren van een bureautje in een gemeenschappelijke ruimte. Het heeft alles te maken met de community en de mensen die je er ontmoet. Er wordt kennis gedeeld, ervaringen uitgewisseld. Ook worden er projecten samen uitgevoerd. Het is een bron van inspiratie en discipline. Maar wie komt er bijvoorbeeld allemaal in aanmerking om een coworking ruimte in te huren?

LEES VERDER »